Inovatie    si contributie

Diabetul si calatoritul

Persoanele cu diabet zaharat de tip 1 și tip 2 vacanță peste tot în lume, starea lor nefiind cu siguranță o barieră. 

Dacă planificați din timp și căutați sfaturi oriunde este necesar, ar trebui să puteți minimiza orice probleme potențiale și să aveți o călătorie plăcută și sigură. 

Modul în care vă pregătiți pentru o călătorie va depinde de unde mergeți și de ce faceți, adică dacă mergeți într-o aventură activă, trebuie să vă dați seama ce influență va avea exercițiile suplimentare asupra nivelului de zahăr din sânge.

Dieta dvs. în timp ce sunteți departe de casă

Dacă urmați, în general, o dietă sănătoasă și echilibrată, nu este rău să experimentați cu diferite alimente în timpul vacanței, prin alegeri mai mari de grăsimi/zahăr din meniul local. Ar trebui să anunțați din timp destinația dvs. de vacanță dacă există anumite alimente pe care le doriți. Dacă călătoriți singur, vă recomandăm să anunțați personalul în cazul în care nu vă simțiți bine în timpul șederii.

– Obțineți vaccinurile necesare.

– Acordați două săptămâni pentru a vă cumpăra asigurarea de călătorie.

– Nu cumpărați doar în funcție de preț; verificați husa pentru transportul de urgență la domiciliu și recuperarea taxelor pentru înlocuirea insulinei/echipamentului.

– Citiți și literele mici. Fii sincer și declara toate condițiile medicale.

– Se recomandă ca toți membrii petrecerii dvs. de vacanță să călătorească în conformitate cu aceeași politică.

– Planificați să luați de două ori cantitatea de consumabile medicale (insulina, seringi sau stilouri, ace sau tablete, consumabile BGM și o baterie de rezervă pentru metru) pe care o utilizați în mod normal pentru diabetul dumneavoastră.

– Dacă călătoriți cu altcineva, împărțiți suma între bagajul de mână al fiecărui pasager în cazul pierderii unuia dintre bagaje.

– Asigurați-vă că aveți noul Card European de Asigurări de Sănătate (EHIC) dacă călătoriți într-o țară membră a Uniunii Europene pentru acces facil la asistența medicală în acea țară.

– O cutie de prim ajutor de bază.

– O listă cu toate medicamentele curente.

Călătoriile cu avionul și insulina

Persoanele cu diabet pot lua în continuare insulina cu ei pe un avion, în ciuda noilor restricții de securitate. Dacă călătoriți, trebuie să aduceți o scrisoare de la medicul dumneavoastră în care vă explică necesitatea de a transporta seringi/dispozitive de injectare și insulină pentru a fi prezentată personalului companiei aeriene. Dacă întâmpinați probleme, cereți să vorbiți cu un membru mai înalt al personalului. Unii medici te taxează pentru că ai scris o astfel de scrisoare. Prin urmare, dacă călătoriți des, ar fi o idee bună să cereți medicului dumneavoastră să formuleze scrisoarea pentru a putea fi folosită din nou.

În plus, o carte de identitate a utilizatorului Diabetes UK Insulină (disponibilă pe www.diabetes.org.uk) sau bijuterii gravate vă pot ajuta să verificați nevoia de a transporta seringi și medicamente.

Companiile aeriene introduc restricții în situații de urgență cu privire la articolele care pot fi aduse în aeronava lor în bagajul de mână. Producătorii de insulină au sfătuit întotdeauna să evite depozitarea insulinei în bagajele care intră în cală, deoarece călătoria la altitudine poate îngheța bagajele și poate deteriora insulina. Insulina care trebuie să treacă în cală trebuie plasată într-un recipient etanș (cum ar fi un balon) în mijlocul valizei sau învelită în folie cu bule, apoi într-un prosop și plasată din nou în mijlocul valizei. La sosirea la destinație, trebuie să vă examinați insulina pentru cristale și să aruncați-o dacă sunt găsite. Chiar dacă insulina arată în regulă, ar trebui să vă testați mai des nivelurile de glucoză din sânge și, dacă acestea par anormale, aruncați insulina deoarece poate fi deteriorată și ineficientă.

Odată ajuns la bordul unor companii aeriene, echipajul de cabină poate solicita ca medicamentele să fie predate pentru depozitare în timpul zborului. Din acest motiv, trebuie să puneți insulina și seringile/acele într-o geantă separată/bagaj de mână.

  Inovatie    si contributie

Discuta cu un specialist Aidex

Suntem aici pentru tine. Contacteaza-ne completand formularul sau apelandu-ne la datele de mai jos.

ro_RO